programmatic buying

Programmatic Buying

geautomatiseerd inkopen

Programmatic Buying is het geautomatiseerd inkopen van digitale advertentieruimte. Dit inkoopproces loopt via Trade Desks. Het systeem weet niet alleen welk formaat voor de impressie beschikbaar is, maar ook op welk domein deze staat, welke browser gebruikt wordt en welke cookies een user op zijn pc heeft staan, etc. Met een eigen algoritme berekent de Trade Desk vervolgens of deze impressies aantrekkelijk zijn om te kopen, en zo ja, tegen welk CPM tarief. Vervolgens wordt een bod geplaatst in de veiling.

Proces

Programmatic Buying zorgt ervoor dat het netwerk van de Persgroep toegankelijker wordt voor meer adverteerders. Er zijn honderden Trade Desks actief in Nederland die bieden met tienduizenden adverteerders. De winnende Trade Desk (met het hoogste bod) kan de gewenste uiting plaatsen op het netwerk van de Persgroep. Dit proces duurt minder dan 200 milliseconde per te veilen impressie.

Om deel te nemen aan Programmatic Buying hanteren we deze voorwaarden.

Voordelen voor u

 • altijd de aantrekkelijkste impressie
 • altijd de eerlijkste prijs
 • campagne optimalisatie nóg makkelijker

Programmatic Buying

Persgroep Trade Desk: ADoptimize

De Trade Desk ADoptimize van de Persgroep faciliteert adverteerders die zelf geen inkoop mogelijkheden voor programmatic hebben.  Een Trade Desk biedt de techniek aan om campagnes automatisch te laten optimaliseren o.b.v. de doelstelling van de campagne. Ook met een beperkt budget zijn daarmee efficiente resultaten te boeken omdat de campagne automatisch optimaliseert. De Persgroep Trade Desk biedt mee in de publieke veiling met  alle andere Trade Desks voor de beste impressie(s) voor de campagne.

Beschikbare pakketten

AdOptimize biedt 8 verschillende pakketten voor een vast starttarief. Het afrekenmodel is op basis van CPM, u koopt een pakket in voor een vaste prijs, waarbij u zelf extra’s kunt toevoegen aan targeting op umfeld of doelgroep. U kunt ook meerdere targeting opties binnen één pakket combineren.

Hoe komt u tot de juiste prijs voor uw wensen?

Stap 1: kies een pakket  (I – VIII) met een basis CPM, bijvoorbeeld Pakket III (Basis CPM €3,50)
Stap 2: kies eventueel uw targeting wensen, bijvoorbeeld Regio (targeting toeslag €1,00)
Stap 3: kies eventueel uw Audience, bijvoorbeeld Culture Lovers (targeting toeslag € 2,50)
Stap 4: bereken uw CPM tarief

Berekening:
Pakket III € 3,50 + Regio €1.00 + Culture Lovers €2.50 = €7.00 CPM 

Stap 5: Bereken uw aantal impressies: Budget/ CPM tarief x1000 = aantal impressies

4 voorbeelden uitgelicht

Targeting op Regio Channels
Voor elke campagne met een regionale boodschap is dit een perfecte oplossing. De veiling biedt op de impressies die in een vooraf bepaald grootstedelijk gebied uitgeserveerd worden. De targeting gebeurt op basis van de locatie van de bezoeker en heeft als doel om zoveel mogelijk unieke personen in dat gebied te bereiken. Targeting op Regio Channels is uitstekend voor regionale aanbiedingen, bezoek aan uw winkel of location based targeting. Dit kan al vanaf €500,- per maand. 

Targeting op Audiences
Als u uw boodschap brengen bij een specifieke doelgroep die specifieke kenmerken of leesinteresse heeft in een bepaald onderwerp, is deze targeting uw oplossing. Wij hebben onze doelgroepen ingedeeld op basis van hun online leesgedrag in demografische kenmerken (leeftijd, gezinssamenstelling, inkomen) en op onderwerpen waar zij graag over lezen (cultuur, economisch nieuws, muziek of film). Met een targeting Audiences, koopt u zeer gericht de doelgroep in op basis deze kenmerken. Mensen die een recensie hebben gelezen over een museum, kunt u daarna zeer gericht bereiken met, bijvoorbeeld, een advertentie waarin een speciale aanbieding staat. Targeting op Audiences kan vanaf €500,-.

Targeting Grote Formaten
Kiezen voor Targeting Grote Formaten is effectief voor campagnes met een brandingsdoelstelling. De grote en impactvolle formaten, Half Page,  Billboard en de Floor Ad, bieden de ruimte voor een mooie en opvallende creatie en versterkt daarmee de kracht van uw communicatie. Daarnaast biedt de banner ruimte voor het tonen van uw product of dienst of het toevoegen van een in-banner video. Door het grote formaat van de banner is uw banner extra opvallend aanwezig op de pagina. Targeting Grote Formaten is in te kopen vanaf €1.500 per maand.  

Afrekenen op CPC
Dit afrekenmodel heeft als doel om zoveel mogelijk mensen naar de eigen website te leiden. Een zo hoog mogelijke effect van de ‘klik-hier’-button. Het is daarom belangrijk om deze button zo prominent mogelijk te laten zien en altijd in beeld te hebben. Ook bij een geanimeerde banner. Dit is al mogelijk met een minimale inzet vanaf €5.000 per maand. 

Advertentiemogelijkheden

Leaderboard
Medium Rectangle
Large Rectangle
Mobile Banner
Double Banner
Swipe Cube
Skin

Programmatic Buying

open market place

De inventory van AD.nl, volkskrant.nl, trouw.nl en parool.nl is beschikbaar via Rubicon Project, onze Sell Side Platform. Dit platform biedt onze online inventory aan in zowel een open market place als in een private market place.

De open market place is de open veiling en is voor iedere adverteerder beschikbaar. Binnen deze open market place kunt u targeten op hoofddomeinen. Wilt u specifieker targeten of meer prioriteit, neem dan contact op voor een advies over inkoop via private market places via programmatic@persgroep.nl

 

Advertentiemogelijkheden

Leaderboard
Medium Rectangle
Large Rectangle
Billboard
Halfpage
Mobile Banner
Pre roll
Skin

Programmatic Buying

Private market places

Naast de standaard open market place biedt de Persgroep ook diverse mogelijkheden aan via zogeheten private market places. Hiermee kunt u uw campagne nog effectiever maken en profiteert u van voordelen vergeleken met het gebruik van de open market place. Private market places bieden u meer mogelijkheden dan open market place, o.a. targetingmogelijkheden, grote formaten, prioriteit en sticky formaten.

Om te kunnen targetten op een van deze private market places dient u in het bezit te zijn van een Deal ID. Wilt u deze aanvragen? Stuur dan een mail naar programmatic@persgroep.nl.

Voordelen voor u

 • Buyer PMP; voor mediabureau of adverteerder met een eigen seat-ID
 • Account PMP: een aparte seat –ID voor 1 adverteerder van een mediabureau met daarin specifieke privileges
 • Binnen 48 uur live
 • Deal ID is minimaal een jaar geldig
 • Voorrang op Open market
 • Meer formaten beschikbaar dan bij Open Market
 • Data targetting mogelijk
 • Floor price gemiddeld lager

Advertentiemogelijkheden

Leaderboard
Medium Rectangle
Large Rectangle
Billboard
Halfpage
Mobile Banner
Mobile Rich Media
Pre roll
Skin

Adverteren?

U kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken. Ook zijn wij per mail bereikbaar. Wij staan u graag te woord.

Ik wil meer informatie contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Ik wil op de hoogte blijven abonneer